“7.00 uur exact. Ik parkeer mijn auto, gooi de deur open en stap uit. Een uur geleden vertrokken, om 5.25 uur opgestaan. Toen zachtjes mopperend, inmiddels fris(ser) en fruitig(er). Bestemming? Bitter & Zoet, een prachtige accommodatie in het Drentse Veenhuizen. Reden? Dé ontbijtsessie, georganiseerd door Hillegonda Schaaphok (Praktisch Veranderen) en Sonja Timmer (Timmer Training en Coaching). Netwerken voor en door leidinggevenden, hoe leuk kan het worden op de vroege ochtend?”

Zo begint mijn blog over ontbijtend netwerken van 30 juni 2016. Geheel en al voorbereid om dit ontbijtfenomeen afgelopen donderdag opnieuw te beleven, geeft mijn snotverkouden hoofd weerwoord. Woensdagavond bel ik af.
Jammer, om meerdere redenen. Niet allerminst omdat het ontbijt bij Bitter & Zoet geweldig lekker is. Voor een relatief kleine bijdrage, heb je (h)eerlijke verse producten. Ambachtelijk brood, verschillende soorten beleg, verse jus en eitjes. Er zijn dagen dat ik uit een minder uitgebreid ontbijtassortiment een keuze maak…

Belangrijker nog dan het eten, is dat ik op zoek ben naar een leuke, liefst ontspannen manier van netwerken. Die bij mij past. Waarbij ik me gemakkelijk voel. Die ervoor zorgt dat het eenvoudig wordt ‘bij elkaar naar binnen te lopen’. Zonder het gevoel van tandpastaglimlachmarketingtaferelen.
In het thema ‘netwerken’ van mijn project PRINSES op pad mag de ontbijtsessie dan ook zeker niet ontbreken.

Natuurlijk, ik ben al twee keer eerder geweest, maar dat is een tijdje geleden. Inmiddels is de club een paar keer weer bijeen geweest,terwijl ik andere verplichtingen had. De indruk die ik van de eerste twee keer heb gekregen, is goed. Maar geeft nog niet voldoende beeld om te zeggen of dit mijn manier van netwerken is.

Wat ik die beide keren als prettig ervaar, is de open manier waarop deelnemers met elkaar omgaan. De club is klein en daardoor ben je gemakkelijk met elkaar in gesprek. Geen ellebogen of reclamepraatjes, gewoon lekker eten en praten.

Het is deze laagdrempeligheid die ervoor zorgt dat ik opnieuw wil gaan. Om te kijken hoe de aansluiting is bij de andere deelnemers. Om nieuwe mensen te leren kennen.
Voordeel is dat het, doordat je al vóór de gemiddelde vergaderstarttijd op pad bent, relatief weinig moeite en tijd kost om dit ontbijt in te plannen. Waarbij ik wel eerlijk moet zeggen dat het voor een avondmens best een opgave is.

Hopelijk lukt het om in maart wel te gaan. Het is dan in ieder geval weer wat vroeger licht 🙂

prinses-op-pad-klein-prinses-consultancy-thema