Het is vrijdagavond. Ik heb net gehaast mijn yoghurtbakje leeg gelepeld. Een vlugge blik in de spiegel en gauw achter de computer. Om iets na zevenen ontmoeten we elkaar via Skype. Ze komt bij me binnen alsof ik haar al jaren ken. Sinds een tijdje volg ik haar op Instagram. Nadat ik haar zag spreken op een netwerkbijeenkomst van Martini Business.
Kim Buining, van Blog Advies*; open, warm en vriendelijk vertelt ze me wat we gaan doen en vraagt me vervolgens de hemd van het lijf 🙂

“Hoe presenteer ik mezelf ?” is de vraag die centraal staat in PRINSES op pad van maart en april. Eén van de belangrijkste vragen die ik aan mezelf als ondernemer heb. Want ik verkoop geen product. Ik verkoop mezelf en mijn diensten. Dus waar moet ik het van hebben? Juist! Mezelf én mijn diensten… En daarom ga ik komende twee maanden weer flink op pad. Soms ver weg, soms dichtbij huis.

Door de training van Kim hoop ik meer te leren over de werking van blogs, het goed inzetten van je website, het effectief gebruik van social media. Verwacht ik te leren hoe ik mezelf op eigen wijze op de juiste plekken kan presenteren.
Druk bezig met het huiswerk, kan ik haast niet wachten tot de volgende les begint. Kim heeft me flink aan het denken gezet. De radartjes draaien op volle toeren, soms vol zelfvertrouwen en drive. Soms vol onzekerheid en onwetendheid. Maar, dat hoort erbij, zo verzekerde ze me.

Tussendoor heb ik een andere uitdaging in het verschiet. Komende maandag reis ik af naar Kasteel Woerden. Op het programma de training ‘Sprankelend presenteren’. Van niemand minder dan Marga Miltenburg en Violet Falkenburg krijg ik handvatten om een boeiende presentatie te houden.
Leuk, maar ook wel een beetje spannend. Er wordt geoefend, gefilmd en teruggekeken. De website www.zijspreekt.nl belooft dat ik na het volgen van deze training vol vertrouwen het podium opstap. Met Barcelona nog vers in mijn geheugen kan ik niet anders dan in enthousiaste afwachting op pad gaan!

“Hoe presenteer ik mezelf?” Een boeiend thema, voor deze ‘PRINSES op pad’ . Ik weet zeker dat ik in dit thema mezelf letterlijk tegen kom. Dat ik vragen krijg die ik niet 1, 2, 3 kan beantwoorden. Dat ik met mezelf geconfronteerd word. Letterlijk, tijdens de training ‘Sprankelend presenteren’. Figuurlijk, omdat ik me met dit thema in ieder geval aan mezelf bloot moet geven, om als ondernemer stapjes te kunnen maken.

* Kim Buining is expert op het gebied van zakelijk bloggen, neem eens een kijkje op haar website www.blogadvies.nl

In de komende twee maanden diep ik het thema “Hoe presenteer ik mezelf?” verder uit. Op www.prinsesconsultancy.nl zijn alle stappen van ‘ PRINSES op pad’  te volgen. Ik vind het altijd leuk om opmerkingen, tips of suggesties te ontvangen. Passend bij het thema, bij het project of gewoon, bij mij!

IMG_5791

PRINSES op pad