Ik, de moeder van Messi

HomeIk, de moeder van Messi

Ik, de moeder van Messi

Als ik later groot ben, ga ik in Barcelona wonen. Of in ieder geval regelmatig op bezoek. Als ik later groot ben, word ik de moeder van de nieuwe Messi. Mijn jongste zoon wordt namelijk later profvoetballer en verhuist naar Barcelona. Voor minder doen we het natuurlijk niet. Tot het zover is, slaapt hij onder Messi*, voetbalt hij het liefst elke dag en gedraagt hij zich als een echte voetbaldiva.

Als hij later groot is, hoop ik dat zijn wensen uit zullen komen. Dat hij zijn hart volgt en zijn dromen probeert na te jagen. Niet geschoten is altijd mis. Het is misschien een cliché, maar wel waar. Ik ben ervan overtuigd dat er veel dromen zijn die niet uitkomen, simpel omdat we niet durven of denken dat we niet kunnen. Ik zal mijn kinderen dan ook altijd adviseren hun eigen weg uit te stippelen en uit het leven te halen wat er in zit.

En natuurlijk, er zijn vele, vele collega 9-jarigen die onder hetzelfde dekbed slapen, die elke dag voetballen en zich als een echte voetbaldiva gedragen. En natuurlijk, er zijn vele, vele 37-jarigen die als ze later groot zijn de moeder van de nieuwe Messi worden. En natuurlijk is dit summum, het optimale,  slechts voor weinigen weggelegd. Maar waarom niet dromen en hard je best doen om het waar te maken?

Toen ik vroeger klein was, wilde ik dierenarts worden, daarna rechter, toen advocaat, toen weer dierenarts en altijd latent aanwezig was mijn droom over een carrière als zangeres of actrice. Er was een tijd dat ik klarinet wilde gaan studeren in Amsterdam. Allemaal dromen en geen van allen zijn ze uitgekomen. En mijn ouders? Ze lieten me dromen en adviseerden slechts opbouwend. Uiteindelijk kwam ik er zelf achter dat hierin toch niet mijn toekomst lag. Ben ik dan nu ongelukkig? Verre van, want uiteindelijk doe ik nu wat ik het liefste doe en waar al mijn ’talenten’ aan bod komen. Ik voel me als een vis in het water als projectleider en geniet iedere dag zonder mate van de mooie opdrachten die ik mag uitvoeren. En ondertussen blijf ik vooruitkijken en zien waar mijn hart me verder naartoe leidt.

Uiteindelijk zal het ook voor de nieuwe Messi goed komen, daarvan ben ik overtuigd. En of dat inderdaad in Barcelona en als voetballer is? We zullen het zien. Ondertussen blijf ik genieten van zijn wilskracht en verbetenheid. En bouw ik verder aan mijn eigen droom: een succes maken van PRINSES Consultancy. Mocht ik dan onverhoeds niet de moeder van de nieuwe Messi worden, heb ik in ieder geval iets achter de hand 🙂

 

*dekbedovertrek – favoriet – levensgrote foto van Messi – clubkleuren Barcelona

20150523_101557

2016-04-14T21:19:51+01:000 Reacties

Geef een reactie

Contact

PRINSES Consultancy

Telefoon: +31 6 31 95 27 19

Ga naar de bovenkant