2016-04-03 13.41.15

Daar ging ik dan…opgetogen, een klein beetje opgewonden ook wel. Eenmaal binnen scande ik de ruimte af. Daar! Op het mooiste plekje van de feesttent, boven de bar, hing mijn spandoek, met mijn tekst en mijn website. Gloeiend van trots post ik gauw een wazig fotootje op Twitter. Mijn eerste sponsorevenement is een feit. En niet zomaar een evenement. ‘Spring’* Eenrum is al jaren een begrip in Noord Nederland. In een grote feesttent op zaterdagavond een programma voor jong tot oud met vooral lokale artiesten. En dan op eerste paasavond een zeer gevarieerd programma met landelijk bekende artiesten.

Dat Spring voor PRINSES Consultancy het eerste sponsorevenement zou zijn, was een gemakkelijke keuze. Ik draag Spring een warm hart toe en heb ongelooflijk veel respect voor de organisatie van dit jaarlijks terugkerende feest. Deze bestaat louter uit vrijwilligers, die jaar in jaar uit met man en macht werken het feest te laten slagen.
Een jong bestuur heeft de touwtjes in handen. En met verve. Het resultaat is een zeer professioneel verlopend feestweekend, waarin alles als een geoliede machine lijkt te gaan. En dat vind ik bewonderenswaardig.

Het fenomeen sponsoring is het verdiepen waard. Er zijn veel initiatieven die om financiële bijdragen vragen. Toch kun je niet overal op ingaan. Enerzijds omdat dit gewoonweg financieel niet mogelijk is, anderzijds omdat ik ook niet overal ‘zomaar’ mijn naam aan wil verbinden.

Al in eerdere columns** schreef ik over vrijwilligers, over het belang van vrijwilligerswerk en de dilemma’s waar je als vrijwillig werkende soms tegenaan loopt. Ik vind vrijwilligerswerk mooi en belangrijk. Het voegt iets toe aan je leven en werkt ten gunste van de saamhorigheid en verbinding tussen mensen. Dit maakt dat ik me in mijn vrije tijd op diverse manieren vrijwillig nuttig probeer te maken. Dit maakt ook dat ik vanuit PRINSES Consultancy open sta om vrijwillig gerunde initiatieven die saamhorigheid en verbinding tussen mensen bevorderen te ondersteunen.

Donderdagmiddag ging de deurbel. Aan de deur de voorzitter van Spring. Desgevraagd kwam hij ‘mijn spandoek’ brengen. Mooi schoongemaakt, met de geur van feesttent als bewijs van de gedane dienst. Inmiddels hangt het in ons kantoor. De zelfcriticus in me vindt dat ik misschien iets teveel en iets te kleine letters heb gebruikt. Bovendien twijfel ik nog of ik nu help een bos door de bomen te zien, of bomen door het bos? Ach, dat zie ik dan maar weer als les voor een volgende keer…

* zie http://www.springeenrum.nl/

**zie https://nl.linkedin.com/in/jolandastaalzaagman