“Je bent niet de enige”. Pfffff, gelukkig. De meeste mensen zijn onwennig de eerste keer dat ze naar een netwerkbijeenkomst komen. Het heeft tijd nodig, als mensen je vaker zien, ontstaat er herkenning en contact. Als ze dan weten wat je doet, gaan ze gemakkelijker aan je denken als ze iemand nodig hebben.
Ergens weet ik dat natuurlijk wel, maar het doet me toch goed om  horen.

In de kantoorruimte van Martini Business* word ik hartelijk ontvangen door Christa Bollegraaf (eigenaar) en Jan Dirk Zwerver (sales) van dit Regionaal ZakenPlatform. Of zal ik zeggen hét Regionaal ZakenPlatform? De reden dat ik hier ben is tweeledig. Enerzijds oriënterend, om te kijken of een dergelijk platform iets voor mij is. Anderzijds omdat netwerken het eerste thema van mijn project ‘PRINSES op pad’ is. En wie kan me daar beter over bijpraten dan twee mensen die gepokt en gemazeld zijn in netwerkland?

De dag na het gesprek met Christa en Jan Dirk ga ik, samen met mijn partner, naar de Makro. Daar worden we ontvangen met glühwein en warme chocolademelk. De setting is fijn met vuurkorven en heerlijk geurend vlees op de barbecue.
Barbecue? In de winter? Yes, ik bezoek de Winterbarbecue die MartiniBusiness ieder jaar voor leden en niet-leden organiseert. Een mooie, laagdrempelige manier om te ontmoeten en te netwerken. De ontvangst is hartelijk, de sfeer is goed, het eten is heerlijk. Een mooie eerste bijeenkomst om te proeven aan deze manier van de netwerken. Niet geheel representatief, omdat het zowel voor leden als niet-leden toegankelijk is, maar toch. De eerste stappen zijn gezet.

Twee weken later volgt de echte vuurdoop. Om me nog iets beter te oriënteren en te beslissen of ik lid wil worden van MartiniBusiness, bezoek ik een netwerkavond. Het thema is ‘Bloggen’. Als ik binnenkom, is het eerst onwennig. De ontvangst is weer even hartelijk als de vorige keer, maar nu ben ik alleen en dat voelt eerst best even onwennig. Want, hoe ga je staan, wie spreek je aan?

Een heerlijk stamppot buffet staat klaar. En wat nou zo fijn is…er is een tafelschikking! Erg prettig, zeker omdat ik het erg lastig vind om me ‘zomaar’ in groepen te mengen. De maaltijd smaakt prima en de opgedane contacten zijn plezierig. Wat ik erg fijn vind, is dat ik niet het gevoel heb mezelf te moeten verkopen. Het zijn gewoon mooie gesprekken over, ja waarover eigenlijk? Van alles, de tijd vliegt om.

Na het eten is het tijd voor het thema van de avond. Vol bevlogenheid en passie leidt Kim Buining (Blog Advies) ons door de wondere wereld van zakelijk bloggen. Leerzaam en boeiend. In mijn hoofd flitst het al naar mijn thema van maart en april ‘Hoe presenteer ik mezelf’. Ik kan me voorstellen dat ik nog een nadere kennismaking met Kim ga plannen.

In de auto naar huis maak ik de balans voor mezelf op. Was het spannend? Ja, eerlijk gezegd wel een beetje. Was het interessant? Jazeker! Zou ik me hier thuis kunnen gaan voelen? Dat denk ik wel. Wat houdt me dan nog tegen? Niets!

Inmiddels heb ik me aangemeld als lid van MartiniBusiness en hoop ik veel goede contacten op te doen en interessante netwerkbijeenkomsten te gaan bezoeken. Ik heb er zin in!

* MartiniBusiness is een regionaal ZakenPlatform en Organisatiebureau.
Zij organiseren variërende evenementen en bijeenkomsten voor bedrijven die aangesloten zijn bij hun netwerk. Daarnaast organiseren zij ook evenementen waar het gehele zakenleven welkom is. Bij alle evenementen staat ontmoeten, verbinden en kennis uitwisselen in een informele sfeer centraal.
Ook nemen zij hun relaties graag een keer mee naar een sportwedstrijd van 1 van de Topsportclubs in Groningen.
Heeft u de tijd of expertise niet? U kunt MartiniBusiness ook inhuren voor de organisatie van uw eigen evenement. Wilt u meer informatie over MartiniBusiness?
Neem gerust een kijkje op de website: www.martinibusiness.com of stuur een mailtje naar: info@martinibuisness.nl.

prinses-op-pad-klein-prinses-consultancy-thema