eee2905f-c60d-4431-8945-6a889fbb3cdc-large

 

Daar zit ik dan, roze jurkje, haar in de plooi, majeure gebloemde hakken. Op en top klaar. De dag daarvoor alles doorgelopen. Even lach ik om mezelf als ik me Britney Spears waan met de headset microfoon. This is  a story ‘bout a girl named Lucky….

Nu is het bijna zover. In mijn gedachten is het al een tijdje, wat zal ik zeggen, oorlog. Ik vlieg van blinde paniek naar het volste vertrouwen. Het ene moment vergeet ik totaal wat ik wil zeggen, het volgende moment spreek ik iedereen toe als de meest gelouterde entertainer ooit. In gedachten dan.
This girl is on fire, this girl is on fire…daar gaat ie dan. Deze Alicia Keys song is voor mij het teken om op te staan, mijn rug te rechten en het podium te betreden. Even wennen, de zaal is iets donker, gezichten vaag. Twintig minuten later neem ik m’n applaus in ontvangst. I did it. En gosh, wat ben ik trots op mezelf…

Een paar dagen eerder checken manlief en ik in in Barcelona Catalonia Plaza. Het hotel waar The Great Experience 2016 van Qmatic plaatsvindt. Qmatic, wereldleider in volgnummersystemen en het begeleiden van wachtrijen, organiseert dit evenement nu voor het derde jaar. En omdat drie maal scheepsrecht is, besluit ik me dit jaar in te schrijven. En een great experience is het. Ongelooflijk, wat een energie en passie. Met veel plezier en grote bewondering luister en kijk ik naar de geweldige sprekers.
Met veel plezier en een klein beetje bewondering voor mezelf geef ik een presentatie over wat ik zo uitdagend vind aan publieke dienstverlening, met name in het sociaal domein. Waar ik zo ongelooflijk veel van houd, dat ik er wel de hele dag over kan praten. Wat ik graag wil delen, omdat ik hoop dat mensen voelen wat ik voel. Dat het een machtig veld is om in te werken. Ook al is het geen retail en draait het niet om scoren. Ook al hebben klanten geen keuze, omdat de wet nu eenmaal bepaalde zaken voorschrijft.

Ik leer een hoop deze twee dagen. Vooral over mezelf. Want hoe vaak heb ik me afgevraagd waarom ik dit in vredesnaam wilde? Hoe vaak ben ik ervan overtuigd dat ik vast met stomheid geslagen zal zijn als ik daar eenmaal sta. En heb ik mezelf niet even vaak gerelativeerd, wetend dat het allemaal goed komt? Ja, dat heb ik en wat gebeurt er? Het komt goed. Zoals velen om me heen voorspellen. Mijn voorbereiding zit gedegen in elkaar. Ik weet waar ik het over heb, mijn presentatie is mooi. De kleuren, de plaatjes, de tekst, allemaal zelf gekozen en in PRINSES stijl vormgegeven. Yeah, nieuwe stap, in het Engels presenteren. En yeah, altijd ruimte voor verbetering. Ik kan bijna niet wachten tot ik de opnames kan bekijken. Presenteren is iets dat ik fantastisch vind. Iets waarin ik me zeker verder wil ontwikkelen. Omdat ik geloof dat mijn vak, de publieke dienstverlening, het waard is.

This girl is on fire…
This girl is on fire…
She’s walking on fire…
This girl is on fire…

Wauw 🙂